Banner

Vuoden opintoteko

Killan opintotoimikunta päätti palkita vuoden 2010 parhaan opetusteon Stimulaatiossa. Paras opetusteko sai olla esim. luento, harjoitustehtävä tai jokin muu opiskelua edistävä tekijä. Palkinnon tarkoituksena oli antaa tunnustus erityisen opiskelijaystävälliselle henkilökunnan jäsenelle. Sittemmin tunnustuksen nimi muutettiin opintoteoksi, jotta se voitaisiin antaa myös vuoden palkinnon ansainneelle.

Vuoden opintoteko 2010 – Annika Salama

Annika Salama

Vuoden 2010 opintotekopalkinto myönnettiin henkilölle, joka oli ollut poikkeuksellisen opiskelijamyönteinen ja ystävällinen työssään. Oma-aloitteisuus ja pirteä kannustavuus opiskelijoiden asioita käsitellessä sekä loputon iloisuus eivät ole jääneet opiskelijoilta huomaamatta. Hallinnollisista tai hierarkisista kuiluista ei voida puhua tämän henkilön yhteydessä. On ollut hienoa nähdä jonkun tekevän työtä opiskelijoiden eteen täysin omasta aloitteesta ja suurella sydämellä. Suuri yliopistomme kankealla byrokratialla, voi joskus olla etäinen opiskelijalle. Valoa pimeään opintoputkeen tuo tieto, että on ainakin joku jota kiinnostaa yksittäisen opiskelijan opintojen sujuminen. Toisesta kerrokseta löytyy huone, jossa saa aina lämpimän vastaanoton ja apua ongelmiin. Huoneessa asustaa nainen, joka ei pelkää vierailla kiltahuoneella, osaa sujuvasti käyttää AskiCamia sekä kiltahuoneen puhelinta. Nainen, joka heiluu abipäivillä kuin opiskelija konsanaan, oma rakas opintosihteerimme Annika Salama.

Vuoden opintoteko 2014 – Kai Zenger

Kai Zenger

Vuonna 2014 Automaatio ja systeemitekniikan kilta päätti palkita vuoden opintotekopalkinnolla pitkäjänteistä työtä opiskelijoiden eduksi tehneen Kai Zengerin. Kyseisen herrasmiehen innokkuus ja aiheeseen perehtyneisyys näkyvät tämän jokapäiväisessä käytöksessä ja avartavat monimutkaistenkin asioiden maailmaa tehden niistä paljon helpommin lähestyttäviä.

Motivaatiota uhkuen ja pilke silmäkulmassa vilkkuen luennoiva Kai on pitänyt myös huolta opiskelijoiden hyvinvoinnista ja opetuksen laadusta osallistumalla moninaisten toimikuntien toimintaan, sekä pitänyt tarmokkaalla puurtamisella maalaisjärjen suunnittelijoiden mukana kandiuudistusta tehtäessä. Kyseiseltä kehäketulta saa aina apua kysyessä neuvoa sitten kandiin, ryhmätyöhön ta vaikkapa dippaan. Ei siis ole ihme, että monen Zengerin toimien vauhdittamana valmistuneiden suusta pääsikin opintotekopalkinnon saajan nimen kuullessaan sanat: ”Oli jo aikakin!”

Sponsorina Tuxera