Banner

Opiskelu

Tietoliikennetekniikan koulutusohjelma yhdistettiin Automaatio- ja systeemitekniikan koulutusohjelmaan vuoden 2013 kandidaatintutkinnon uudistuksessa. Uusi koulutusohjelma sai silloin nykyisen nimensä Automaatio- ja informaatioteknologia, ja Automaatio- ja systeemitekniikan kilta valittiin huolehtimaan phuksikasvatuksesta. Alla on kuvaukset molemmista pääaineista.

Automaatio- ja systeemitekniikka

Kiinnostaako, miten teollisuuden robokädet ja automaatiojärjestelmät toimivat? Haluatko päästä koodaamaan lähelle "rautaa"? Automaatio- ja systeemitekniikan pääaineessa pureudutaan mm. näihin aiheisiin. Automaatiota alkaa löytyä jo kaikesta itseohjautuvista autoista led-valaisimiin ja opintojen loppuvaiheessa onkin mahdollista erikoistua perinteisempien automaatio-ohjelmistojen, tehdasautomaation sekä robotiikan lisäksi myös näihin ns. älykkäisiin tuotteisiin tai vaikka yhdistellä edellä mainituista oman kiinnostuksen mukaan.

Informaatioteknologia

Verkkoon kytkettyjen laitteiden määrä kasvaa räjähdysmäisesti ja esineiden internet on kaikkien huulilla. IT-pääaineessa pääset tutustumaan, mitä trendikkäiden termien takana oikeasti tapahtuu! Saat kattavan pohjan tietoverkkotekniikasta, langattomasta tiedonsiirrosta, signaalin käsittelystä ja ohjelmoinnista. Opintojen loppuvaiheessa valittavanasi on useita suuntauksia perinteisemmistä tietoliikennesovellutuksista koneoppimiseen sekä signaalin, puheen ja kielen prosessoinnitiin.

Sponsorina Tuxera