Banner

Haalarimerkkikilpailu

AS saa uuden haalarimerkin.

Vanhoja killan haalarimerkkejä on jäljellä enää alle 100kpl. Niistä on aika ajanut ohi, sillä Aalto-yliopisto. Vanha haalarimerkki kestikin n. 10 vuotta. Tarkoitus on, että seuraava haalarimerkki kestää vähintään yhtä kauan. Onkin nyt sinusta kiinni, millainen tulee uudesta haalarimerkistä.

Suunnittele killalle uusi haalarimerkki! Lähetä ehdotuksesi Toni Liskille (etunimi.sukunimi@tkk.fi) su 21.2.2010 mennessä eli viikon 7 loppuun mennessä.

Inspiroidu vaikkapa killan vanhasta haalarimerkistä tai killan logosta!

Ehdokkaat

Alla listattuna tähän mennessä ilmaantuneet ehdokkaat.

Ehdokas #0

Lähettäjä: Tommi Forsman

Osallistun kisaan suurten palkintojen toivossa, esim. kolmossijan kossupullo kuumottaa jo kirkkaassa katseessani.

Hiomaton timanttini kulkee työnimellä "Positiivista takaisinkytkentää jo vuodesta 1998"

Säätö on kiltaa leimaavia juttuja, varsinkin kun viestelijät joutuvat muualle. Teokseni seisoo kaikkien kolmen tärkeän arvon takana ja positiivinen takaisinkytkentäkin räjähtää usein käsiin. Ihanaa! Mahtavaa! Räjähtää!

Ehdotus #0

Ehdokas #1

Lähettäjä: Eero Laukkanen

Merkin ladonta on länsimaalainen: se luetaan vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas. Ensimmäinen osio symboloi aallon uutta tuulahdusta AS:n mieliin. Asetelma on kysyvä: Aalto tarjoaa kolmea eri vaihtoehtoa, ja katsojalla on vapaus valita niistä itselleen sopiva.

Seuraava osio kuvastaa AS:n hohdokkaan logon ja pirteän taustan yhdistelmänä koko AS-killan kulttuuria. Nuorekas ja vapaa ilmaisu kertoo sekä AS:n rennosta ja railakkaasta mielentilasta että nuoresta iästä.

Kolmas osa on lyhyt ja ytimekäs: Merkki ei ota mitään valmiista vaihtoehdoista, vaan vastaa omalla äänellään. Merkin voi tulkita eräänlaisena siirtofunktiona: sisääntulossa on Aalto-yliopisto, joka suodatetaan AS-killan läpi. Ulostulo merkitsee killan jäsenten muodostamaa omaa ajatusmaailmaa. Merkki myös puolustaa violettia vähemmistövärinä muita Aallon ehdottamia värejä vastaan.

Mikäli aalto ei kiinnosta, tai kilta on kauaskatseinen (kestääkö aallon visuaalinen ilme kymmentä vuotta?), on merkistä saatavilla myös pienempi minimalistinen versio.

Ehdotus #1a Ehdotus #1b

Ehdokas #2

Lähettäjä: Antti Kangasrääsiö

Koska yksinkertainen on kaunista, ehdotan AS:n haalarimerkiksi rataslogoa katsottuna suoraan ylhäältä päin.

Väreinä musta sekä violetti, kummin päin tahansa.

Merkin reuna mukailee rattaan profiilia.

Ehdotus #2a Ehdotus #2b

Ehdokas #3

Lähettäjä: Olli Kilkki

Kilpailun taso on noussut omasta mielestäni turhan korkealle ja näin ollen kilpailun piristäminen mielessä esitän oman ehdotukseni, joka nojaa vahvasti jo aiemmin sivuttuun aalto(ilu)motiiviin mutta kepeämmässä tunnelmassa.

P.S. Jääkaappi.

Ehdotus #3

Ehdokas #4

Lähettäjä: Eero Laukkanen

Kilpailun taso on edelleen liian vakava. Jotta keulimiskulttuuri muistetaan vielä 10 vuoden kuluttuakin, on syytä julkaista tämä mopoaiheinen merkki.

Ehdotus #4

Ehdokas #5

Lähettäjä: Antti Kangasrääsiö

Mielestäni killan merkin tulee olla lennokas, riemuisa ja AS. Ehdotankin killan haalarimerkiksi nauravaa AS-kopteria.

Ehdotus #5

Ehdokas #6

Lähettäjä: Antti Aspiala

Tässä merkissä on pääkuvana AS:n logo. Se kertoo katsojalle selkeästi ja yksiselitteisesti mistä merkissä on kyse: kantaja kuuluu kyseiseen kiltaan tai hänellä on yhteyksiä siihen. Logon tiukka rajaus haastaa perinteiset esitysmuodot ja antaa vanhalle logolle uudenlaisen perspektiivin, viestittäen samalla idearikkautta ja luovuutta. Oikealla ylänurkassa on pieni aaltoyliopiston logo antamassa lisäinformaatiota killan taustasta.

Selkeyden maksimoimiseksi merkissä on vain kahta väriä. Nämä ovat AS:lle tunnusomaiset ja rakkaat liila ja musta. Tämän ansiosta merkki sopii erityisen hyvin killan omiin haalareihin. Värien Andy Warholmainen käyttö saa aikaan räväkän sarjakuvamaisen ilmeen ja varmistaa että merkki erottuu muiden joukosta.

Merkin muoto on yksinkertaisesti neliö. Tämä pakottaa muuten vivahteikkaan merkin selkeäksi paketiksi ja tekee merkistä minimalistisen tasapainoisen kokonaisuuden. Neliö on kuin ikkuna josta ulkopuolinen voi nähdä pienen vilauksen AS:n railakkaasta ja innovatiivisesta opiskelijayhteisöstä!

Lisäksi haluan mainita, että jos voitan lahjoitan mahdollisen juomapalkinnon hyväntekeväisyyteen, eli janoisille teekkareille.

Ehdotus #6

Ehdokas #7

Lähettäjä: Aleksi Salonen

Ja tässä meikäläisen ehdotus merkiksi :D

What can I say? AS ja keuliva mopo, jota ohjaa aasi. Mikä voisi kuvastaa kiltaa paremmin?

Ehdotus #7

Ehdokas #8

Lähettäjät: Mikko Tilja ja Perttu Meldo

meinasipa unohtua tämä killan tulevan merkin lähettäminen, toivottavasti se kerkeää vielä painoon. mitäs tästä enempää sanomaan, paintilla työstetty 4 toistaan hienompaa variaatiota. äänestäkää mieluisin.

Ehdotus #8

Ehdokas #9

Lähettäjä: Antti-Ville Vaari

Toi ois nyt vasta se mu ehdotus. Siin on kivemmat värit. Siihen vois kirjoittaa jos haluu, et muotoilu pohjautuu killan pränikkään ja lipussa olevaan logoon.

Ehdotus #9

Ehdokas #10

Lähettäjä: Tommi Tikkanen

Tämän logon ei ole tarkoitus voittaa kisaa. Jos toiseksi tullut saa palkinnon, niin tavoittelen sitä sitten. Haluan tällä tuoda muutaman idean esiin, logosuunnittelutaitoisten ihmisten iloksi! Kaikki lähti suuresta innovaatiosta, joka on erittäin hauska ja paras mahdollinen aaltovälimerkkistringi: "A?S!". Se sisältää ainakin 4 merkitystä: AS, Aalto-yliopisto, aasi ja ASS! Toinen teema minkä haluan tuoda esille, on kuplat. Ajatuskuplat tai muut kuplat. Kolmas huomattava asia on kauniisti liukuvat värit tekstissä. Neljäs ja viimeinen merkittävä innovaatio on webdings/wingdings -merkkien käyttö haalarimerkissä. Eri merkkiyhdistelmillä saa helposti ja joustavasti ilmaistua aatteita ja ideoita.

Merkkiä saa muokata ja myydä vapaasti. ideat saa varastaa ja rumaksi saa haukkua.

Ehdotus #10

Ehdokas #11

Lähettäjä: Antti Alakiikonen

Merkki yhdistää innovatiivisella tavalla ennestään tutut elementit: AS, Aalto ja ratas.

Kirjaimiin integroidut rattaiden hampaat kertovat tarinaa automaation sulautumisesta yhä kasvavassa määrin ihmisten jokapäiväiseen elämään ja teollisuuden sydämeen. S-kirjaimen hyökyaalto taas kuvastaa kuinka Aallolla on murskaavaa alkuvoimaa, mutta myös kykyä antaa puhdasta energiaa ja näin luoda uutta. Aaltohuutomerkki väsymättä huudattaa AS kiltaa ja kannustaa sitä ylittämään itsensä ja saavuttamaan yhä parempia tuloksia.

Merkki on muodoltaa leikattu ovaali. Jokainen tuleva phuksivuosikerta suunnittelee vuosikurssilleen oman AS-merkin alaosan. Näin yhteishenki phuksien keskuudessa paranee ja haalaritapahtumissa voi helposti huomata milloin henkilö on astunut killan porteista sisään.

Merkki kantaa niemeä Atomivakoilija

Ehdokassivut

Ehdotus #11

Ehdokas #12

Lähettäjä: Antti Alakiikonen

Automaatio- ja Supertekniikan killan uusi merkki esittäytyy.

Merkki huokuu itsevarmuutta ja ylpeyttä. AS on nuori ja kuolematon kilta, ja juuri siitä tämä merkki kertoo. Tätä kehtaa rinnassansa raksan Lauratkin kantaa.

Huomaa myös kuinka merkki säteilee aurinkoenergiaa!

Ehdotus #12

Ehdotus #12

Ehdokas #13

Lähettäjä: Kalle Kollin

Merkin tulkinta on psykologinen. A enkelsiipineen symboloi tunnollisuutta, vastuullisuutta ja kaikkee muuta turhaa. S pirun sarvineen ja häntineen taas mielihaluja ja pimeää puolta. Aasien naamat on seurauksia valinnoista näiden kahden välillä. Surullinen aasi on Maarilla koodaamassa ja iloinen aasi taas pimeällä puolella ottamassa rennosti.

Ehdotus #13

Ehdotus #13

Sponsorina Tuxera